PHOTOSHOOT; FROST & KYLA


LÅNGDAG

Klockan är strax efter sex på morgonen och jag sitter på bussen in till stan. Idag vankas det nämligen jobb 7-16 i Svava-gallerian. Det ska bli intressant och lite nervöst eftersom att allt är helt nytt. Efter det blir det spinning med Majken. Det kommer bli en lång dag, men jag har ändå inget annat för mig så det blir super. Nej nu ska jag sjunka in i lite Mumford & Sons. Ha en bra dag!

FROST OCH KYLA


Idag tog jag och Matilda oss i kragen och hittade på något kul. Vi hade nämligen en helt random photoshoot med temat "Frost och kyla". Vi sminkade mig med silver, ljusblått och glitter och tog sedan några kort. Det var kul. Väldigt svårt att vara låtsasmodell dock, det är inte lätt när man inte vill bli bra på bild. Ovan har ni i alla fall en bild ifrån vår lekstuga.

ROCK AROUND THE CLOCK

Har ni någonsin tänkt på vad tid är för konstig påhittad sak. Egentligen bara ett hjälpmedel för människan så att vi ska kunna hålla bättre koll, för att slippa kaos. Varför är vi alltid så rädda för kaos? Hela våra liv försöker vi motarbeta kaos. Alldeles för mycket samtidigt och för lite tid är något vi ständigt försöker undvika för att allt ska gå ihop och kanske främst för att vi själva inte ska bli stressade. Men varför borde man bli stressad över kaos, det är ju bara kaos och något som alla egentligen borde ha om det inte vore för främst klockan och kalendern. Okej nu känner jag att jag börjar bli lite väl deep. Hur som så är det i alla fall bestämt att man ska ställa om klockan nu, och det får mig bara att tänka på att klockor egentligen inte finns, utan bara är något slags mänskligt påhitt för att få allt att bättre gå ihop. Jag menar; jag skulle lika gärna kunna vrida tillbaka min klocka till fyra när den egentligen ska vara tolv och leva efter det. Timmar är bara något vi själva hittat på. Det hade varit roligt att se hur mänskligheten skulle vara och hade utvecklats utan sina idag genialiska påhitt. Jag undrar hur världen hade varit utan klockor och tidsindelning. Kaos? Ja kanske. Men eventuellt mindre stressat och pressat likväl.

LATE

Klockan är snart tre på natten och jag är precis hemkommen ifrån en kväll tillsammans med Erik och Axel. Det var trevligt att träffa på männen, trots det faktum att jag kom sist i biljard och att dom drev runt med mig och bilen. Annars trodde jag att jag hade tappat bort min plånbok, tills dess att jag kom hem och insåg att plånboken med körkort och allt låg kvar hemma. Bra jobbat Emma. Ibland så tänker jag på lite för många saker samtidigt helt enkelt. Nej, det kanske är dags att lägga sig... Imorn vankas en dag i Stockholm följt av övernattning med Matilda. Blir bra det.

DON'T FORGET THE FORGOTTEN

Tre saker som gjorde mig glad i helgen:
- att se pensinärer sitta ute i solen på sina rullatorer och njuta av vädret
 
... fan jag glömde bort resten. Skitsamma då, det får väl vara. Idag är jag i alla fall ledig ifrån skolan och har spenderat min till synes största del av dagen till att plugga. Nu ikväll ska jag åka och repa med en riktigt dålig hals. Tror att jag är påväg att få halsfluss, men om jag har tur så är det bara något annat litet jobbigt virus.

MIXED TAPES

I lördags hade jag den roligaste arbetsdagen hittills i min arbetande historia och igår hade jag det typ så stressigt man kan ha det på mitt jobb. Kontraster kan vara fint, men kontrastrikheten igår i förhållande till i lördags skippar jag nog helst. Idag blir det skola och jag har ont i halsen. Jag har inte tid att vara hemma trots det faktumet att jag faktiskt mår dåligt också.

MED FLAGGAN I TOPP

Har haft två hemska veckor fyllda med plugg på morgonen, i skolan och på kvällen innan läggdags. Egentligen har jag inte haft särskilt mycket tid över för annat än plugg. Idag är min första dag som jag inte behöver plugga sedan alldeles för många dagar tillbaka och det känns så bra. Inte nog med det avslutade jag veckan med att kamma hem ett mvg i min muntliga redovisning i engelska. Jag är stolt över migsjälv.

MEANWHILE IT'S FEEDING ME, IT'S KILLING ME

Imorn ska jag skriva ett 100 sidors prov och på fredag har jag både fysik- och engelskaprov. Mitt i allt detta behöver jag skriva klart min projektplan som ska vara inlämnad nästa vecka. Känner att det är lite stressigt just nu, vilket resulterar i att jag inte gör mycket annat än att plugga. På något sätt tycker jag ändå om det, och det är så himla svårt att förstå. Visst, det är mycket, och man vill lite ta livet av sig, men samtidigt håller det en sysselsatt och helt isolerad ifrån andra tankar.


FINALLY

Nej vet ni vad? Jag har lovat att som medhjälpare till mammas motion, gå ut och löpa med henne minst två gånger i veckan. Den här veckan har vi redan varit ute två gånger (varav en gång igår i världens spöregn), så det kanske blir fler. Hon är faktiskt inte så dum på att springa min fina mamma Hon trycker ändå på relativt bra i löpsteget, i alla fall när jag pushar henne lite. För mig blir det lite mer 30-minuters skön löpning, inte så ansträngande, men fortfarande bättre än att sitta i soffan. Det höjer vi tummarna för!

SNART SÅ


Det är numera bestämt att jag vid nästa maskerad ska klä ut mig till Argus Filch (på bilden) ur Harry Potter. Mina classmates har idag nämligen säkerställt att jag kan likna honom ganska bra när jag gör till mig. Vem vet, kanske till en studentskiva i vår. Det svåraste blir bara att hitta en katt.


SITTER OCH VÄNTAR PÅ SPARKEN I HUVUDET

Ena har bältros och andra skabb. Okej inte skabb, men konstant kvällsklåda som suttit i över en månad och som man bara vill ta död på. Bältrostjejen fick en tid hos läkaren. Vad fick jag? Typ: "Jag vet inte riktigt vad det är, ät lite antihistaminer och spraya hela kroppen med kylspray och ring till vårdcentralen på måndag". Jag har kommit in i någon slags manisk klådperiod vilket gör att mina ben är prickigkorvsmönstrade av sår och koncentrationsförmågan på allt annat än att klia är low as hell. Så ett bättre svar än "jag vet inte vad det är" när jag ringde sjukvårdsupplysningen hade suttit fint. Jag hade hellre vetat att jag hade djur som lägger ägg under huden på mig och att jag kan få medicin för det och därmed bli bra inom några veckor istället för att inte veta alls. Läste dessutom om en tjej som hade haft klåda i ett år innan det gick bort, och läkarna kunde inte hjälpa henne för dom visste inte vad det var. Känns lite skrämmande.


PERSONALMÖTE

Som resultat efter att ha ätit alldeles för mycket godsaker känns det nu som att min mage ska sprängas. Thai- och mongolisk buffé med friterad banan och glass på det. Inte illa, inte illa. Min mage säger dock motsatsen. Ska försöka undvika att tänka på det med ett avsnitt av The Big Bang Theory medan jag försöker sjunka in i sleepmode. Har haft en jättetrevlig kväll mest tack vare Jessica och Gustaf.


HIGH AND DRY

Min röst är tillbaka (wohoo). Annars då? Jo imorn vankas det personalmöte på fyrishov med middag på JAVA som avslutning. Gott gott gott gott. Ska försöka dra med mig Jessijey dit så att jag får lite sällskap. Annars har jag spenderat någon timme på gymet och en timme i skolan idag. I skolan blev det en enstaka engelskalektion och på gymet simmade jag. Nej, nu måste hunden rastas, ciao!

THINK ABOUT IT

Har ni tänkt på vad mycket fint det finns i livet? Jag menar, varje dag så fylls man oftast av något som gör en lycklig. Det kan vara allt från minsta lilla gesten till ett ord eller en blick från en främmande människa på stan. Men om man kollar tillbaka på sista tiden och funderar, så inser man snabbt att det händer många roliga saker. Det är fint.

MY HEART, MY BODY, MY MIND


Posarn.

Så himla fin bästa vän jag här. Här hänger vi lite inne på Topshop på Oxford Street.

40 kronor lådan. Inte att klaga över. Så himla gott och så otroligt mättande. Precis vad vi behövde efter flera timmar på camden market dessutom.

Riding the horse.

Seriöst, Stables market alltså, världens bästa lilla vintage-marknad i ett renoverat stall. Här fanns allt ifrån vinylskivor till tavlor och andras fotoalbum med svart-vita jättegamla bilder. Här var mitt absoluta favoritställe.

Hungrig tjej.

Besöker Notting Hill för att inse att det är här jag vill bosätta mig. Skulle vara som en vit sockervadds-dröm att få gå in i någon av de vackra portarna till en lägenhet här. Allt i NH är så otroligt vackert!

Kolla på de bakomliggande husen.

Oups, gillar man att shoppa så gör man.


CRAZY NIGHT


En kväll hade vi turen att hitta på en restaurang med världens roligaste personal. Det flörtades åt alla håll och kanter och Italienarna var minsann inte ett dugg avhållsamma med varken smickrande kommentarer eller kärleksfulla gester. Kvällen slutade med att chefen kom ut med rysk vodka och skulle shotta med oss, samtidigt som han bjöd in de gäster som fortfarande inte hade gått hem. Botten upp.


LONDON BY NIGHTSista kvällen beslutade vi oss för att ta sista rutten i London Eye för att få en helt oslagbar överblick över London. Jag var, som att jag inte varit det tidigare, så himla kär att jag på mina håll och kanter gick av. Att vi var 135 meter upp i luften spelade inte ens någon roll, det var ganska lite i jämförelse med hur stort detta kändes.


ENGAGEMENT

Vill tillägna ett inlägg till mina fina vänner Erik och Sara som förra veckan helt utan förvarning eller den minsta lilla ledtråd förlovade sig. Idag när jag var ute på promenad med Emil och Erik och fick se en guldring på frågan om det hade hänt något roligt när jag var borta, blev jag alldeles varm inombords av glädje. En bamsekram av ren eufori och en bakomliggande kort berättelse senare var allt så otroligt självklart. Önskar dom verkligen all lycka.

SJUK

Hej på er. Vill fortsätta prata och skriva på engelska, men inser att det kanske inte är lika roligt för er som det är för mig. Från en sak till en annan: idag är jag sjuk. Jag har ont i huvudet, feber och är förkyld som bara den. Plus att jag knappt har någon röst kvar (fortfarande). Jaja, det är väl smällen man får ta efter några hektiska och alldeles alldeles fantastiska dagar i London. Det är det värt tusen gånger om. Ska se om jag kan lyckas plugga lite och eventuellt överraska en vän innan dagen är över. Träningen får vänta, trots myror i benen.


LONDONFACES

Det kommer mer bilder från resan så snart Sandra laddat in dom på
datorn. Tills dess får ni nöja er med dessa bilder, alla från London.

Provade en jädra snygg sko tillsammans med min nya jacka och klocka.

Lite slagsmål och skratt i Notting Hill. Så himla himla fint ställe. Man
kan ju bara inte undvika att vilja bo här. Alla fina dörrar och bilar.

Hänger lite med en "tavla" på Chris Martin som jag köpte till min vän
Emil. Här är vi inne på Stable market i Camden. Typ det bästa stället
jag någonsin varit på. Ville inte gå ut därifrån. När jag flyttar hemifrån
ska jag seriöst åka dit för att köpa grejer till min lägenhet. Så bra.


HEMMA

Hemma från London. Vi har haft det så sjukt bra. Jag har bland annat:

- stannat uppe alldeles för sent om kvällarna
- succesivt tappat bort min röst
- shoppat skor, klocka, tröjor, strumpor och lite småsaker till
- sett London ifrån London eye
- gått på 4D-show
- shottat vodka med italienska servitörer samtidigt som deras andra gäster var kvar och inte ens hade betalat
- kissat i en dusch klockan halv 5 på morgonen
- hånglat med en fransman
- slängt mig in i en hiss för att köra klädesprovning mellan två olika våningar
- gått på camden- och portobello market
- fikat en hel del på Starbucks

Okej, allt låter kanske inte så klokt. Men ni som känner mig förstår att de flesta konstiga påståendena har en knasig bakgrund bakom sig och är kanske inte riktigt så farliga som de låter.

ON OUR WAY

I bilen till flygplatsen. Jag och Matilda ser ut som två nördiga gubbar och Sandra ser ut som en överklass-människa direkt från stureplan. Väskorna är i princip tomma på kläder då vårt mål är att ha dom fyllda på vägen hem. Annars är dom proppade med äpplen, limpskivor och torkade aprikoser. Det här kommer bli so damn great. Hörs om några dagar!

HUSH HUSH, THE WORLD IS QUIET

Hej på er goda vänner! Imorn drar jag äntligen till London (som jag har längtat). I förrgår (eller igår, har ingen tidsuppfattning) hade vi en lite kris då vi insåg att vårt hotell var skabbigt. Sandra hittade nämligen bilder som turister hade tagit som inte alls såg fräscha ut, vilket ledde till ett byte av hotell på cirka 15 minuter. Så nu tror jag att det här blir super! När vi tidigare i somras var på resia i Uppsala så rekommenderade hon dessutom det här hotellet för att hon hade varit där själv. Aja, imorn smäller det och jag har inte ens börjat packa väskan än. Dock tänker jag att den inte behöver vara så fylld på ditvägen utan att det är viktigare att den är fylld på hemvägen (hehe). Jag har tänkt att släppa på alla spärrar och måsten som jag har i mitt vardagliga svenssonliv här hemma och bara vara någon. Nej nu ni, ska tagga lite innan jag drar till Matilda för att övernatta där. Ciao. Ha det bra här hemma, stay friends typ!

I WILL BREAK IT FOR YOU NOW

Sitter i bilen till skolan. Kommer förmodligen komma för sent pga att mina föräldrar såsade lite för mycket imorse. Idag gjorde jag för övrigt min snooze-debut. 6 minuter blev det. Helt värdelöst egentligen. Förstår varför jag aldrig snoozat tidigare. Kommer nog inte bli så mycket av det i framtiden heller. Nej nu är det bild - ciao!

A REVOLT IN THE HISTORY

Idag har jag, förutom min löprunda, inte gjort annat än att plugga. Om en timme sticker jag och hämtar upp Emma med bilen för att sedan ta oss till Löten där våra tjejer spelar DM-match. Det ska bli kul. Sen ska jag plugga lite till. En söndag i sann anda.

NO ONE CAN TALK


Chillad arbetsoutfit.

Dagen indelad i negativitet/positivitet:

+ jag tjänade pengar
+ jag mådde bra och var glad
+ jag fick göra många andra glada

- jag åt ingenting på 12h varav 10 var jobbandes (stående, runtspringande eller gående)
- jag hann inte plugga för att jag var snäll och backade upp mitt jobb som var i kris istället
- jag gjorde ett totalfailat raggningsförsök (haha, fantastiskt)

Okej min dag har väl ärligt talat varit lite sådär. Väldigt flänging, vilket jag inte alls hade planerat. Påväg till City Gross ringde dom från Max och frågade om jag inte kunde komma in direkt efter glassgubbe-jobbet och hjälpa dom i några timmar också. Dum (eller snäll, beror på hur man ser det) som jag är säger jag "jo, inga problem". Utan att tänka på att jag har plugg att göra, träning att träna och kommer bli utan mat i drygt 12h. Nej men smart Emma, supersmart. Jaja, ibland får man väl ha dagar då man gör andra tillfreds mer än sigsjälv. Imorn ska jag bannemig ta hand om mig själv.AND I HAVE NO IDEA WHERE ELSE MY HEART COULD HAVE BEEN

I torsdags hade jag en spårad övernattning med Matilda. Ibland är jag inte normal alltså. På fredagen åkte vi in till stan för att växla pengar till London, fika på Årummet och prata lite strunt. Efter det begav jag mig till gymet där jag körde både power och core. 2 pass med Maria är fan INTE att leka med. Kunde knappt gå utan att skaka efteråt. Kort sammanfattning: har fet träningsvärk. Detta måste göras om (typ varje fredag i livets framtida historia).


RSS 2.0