YOU ARE MY FAVOURITE FEUL

Sitter ensam hemma hos Matilda och har precis ätit kvarg, ägg och passionsfrukt till frukost. Jag är ledig ifrån skolan idag igen. Däremot ska jag åka till Stockholm med klassen på eftermiddagen för att kolla på en inspeling av tv4:as nya tv-satsning "Herr och Fru". Det blir nog både roligt och spannend (spännande) som tyskarna hade uttryckt sig. I övrigt ska jag om bara någon timme ta mig in till gymet för ett pass innan jag möter upp Matilda för att besöka en resebyrå. Brapris!

PROJEKTARBETE


Tillsammans med min kompanjon Kristina ska jag genomföra mitt projektarbete delvis i Sarek - en nationalpark i Lappland. Vi skall under några dagar befinna oss i en storslagen natur för att vandra samt inventera växter. Det här kommer att bli SÅ HIMLA BRA. Jag längtar redan nu så att jag håller på att spricka. Det kommer bli ett minne för livet.


QUESTIONS AND ANSWERS

Vad vill du bli när du blir stor?
Svar: Det är något jag inte riktigt har klurat ut än. Just nu är jag inne på att bli kirurg av något slag (för att det låter spännande), men det ändrar väl sig snart igen. Annars siktar jag för tillfället på läkarlinjen, men är inte säker på att det är den linjen jag vill gå sen. Jag är ganska tankespridd vad gäller yrkesval, men jag skullei övrigt kunna tänka mig inrednings- eller landskapsarkitekt, läkare, lärare, biolog eller något där man håller på med genetik.
                       

Vilken är din favoriträtt?
Svar: Hm... Om den ska vara både god och nyttig (vilket det måste vara för att vara en favoriträtt) så skulle jag absolut säga tonfiskbiff med keso eller falafel med en stor, härlig bönsallad till. Om den inte ska vara nyttig utan bara god så blir det pestopasta-sallad med kassler.


Du åt inte godis och annat onyttigt förut. Hur är det med det nu?
Svar: Det stämmer korrekt. Jag har blivit mycket bättre (?) med det nu. Ibland tillåter jag migsjälv att äta något sött, men nästan bara i andras sällskap. Om jag till exempel är med Matilda så kan jag äta hur mycket onyttigt som helst för att hon distraherar mina "ångest-tankar" som normalt sätt annars uppstår. Så när jag är med henne brukar jag passa på. Så för att svara på din fråga: Jo jag äter emellanåt onyttigheter, men jag kan verkligen vara utan dom också. Nemas problemas. Naturgodis is da shieeet!
                    

Vad har du för ambitioner i livet? Alltså, om du fick välja, hur skulle ditt liv se ut?
Svar: Min ambition i livet är väl mest att må bra. För jag känner lite på det sättet att så länge man mår bra och trivs med sigsjälv så kommer även livet att vara bra. Då spelar resten egentligen inte så stor roll. Jag menar, det är klart man drömmer om en kille och barn och hus och ett fantastiskt jobb. Men om jag ska vara ärlig så ser jag mer lycka som den viktigaste ingridiensen. Vad det än är som ger en lycka så är det det man borde sträva efter.

Hur ser the man of your dreams ut och hur är han som person?
Svar: Han har verkligen inget specifikt utseende, utan jag fastnar lite för någon här och där. Jag har ingen typisk "han ska vara 1.85, brunhårig och atlet". En sak jag har lärt mig med migsjälv är att de personer jag oftast fastnar för är dom jag i början inte tycker är snygga eller ser särskilt bra ut, så jag brukar försöka att bortse ifrån utseende så gott jag kan. Men om han ska passa mig extra bra så får han gärna tycka om sport, vara ödmjuk och ha en bra musiksmak. 
 
Vad tycker du om den där bruden Malin Frisell?
Svar: Så himla fin tjej! Genomgo. Ser otroligt många likheter i oss som kanske andra inte riktigt ser.

Vad har du för betyg?
Svar: Mvg i allt.
                            

Är du nöjd med ditt val av skola? Har du någon gång funderat på att byta?
Svar: Absolut, superdupernöjd! Bara så ni alla vet; Det finns ingen bättre skola än Jensen! Nej jag har inte velat byta sedan jag kom till Jensen. Jag gick ju första veckan på Rosendal och är så otroligt glad över att jag bytte redan första veckan. Ett väldigt bra val.

Att du tränar mycket kan man förstå när man läser din blogg: Har du någon favoritträning, isåfall vilken?
Svar: Oj, den var svår. Jag gillar ju spinning, olika pass, fotboll, tennis (fantastisk sport), gym, pingis, badminton, simning, ridning (ja, tro det eller ej)... ja allt. Så min favoritträning är helt enkelt en blandning av alla sporter. Jag älskar sport; det ger mig ro i själen, vad för slags sport det än är.

Hur många gånger i veckan tränar du ungefär?
Svar: Jag tränar alla dagar i veckan. Ibland blir det två gånger/pass om dagen också, men jag försöker att hålla mig till ett (ibland kan jag dock inte motstå). Den enda gången jag egentligen vilar är om jag absolut inte kan eller hinner träna, men det inträffar otroligt sällan. Många kanske tycker att det är konstigt, men jag ser inte anledningen till att inte träna.

Hur lyckas du hålla träningsmotivationen uppe, tränar du alltid för att du tycker att det är kul eller ser du det mer som ett "måste"?
Svar: Min motivation är verkligen inte alltid uppe när jag tänker på vad jag ska träna eller när jag ska träna så. Men precis innan jag ska börja eller påvägen in till tex gymet så blir jag alltid sjukt taggad. Men visst är det ett måste också. Träningen är absolut en tvångstanke jag har. 20 % tvång och 80 % kul skulle jag säga.

Vad tycker du mest om att umgås med, tjejer eller killar?
Svar: Killar. Eller ja, jag umgås absolut mest med killar på fritiden. Vet egentligen inte varför det är så, men det är ju trevligt. Sen så umgås jag ju mer med Matilda än vad jag gör med killar. Men om man skulle svara enligt antal tjejer och antal killar så blir det absolut killar. 

Går du fortfarande på sånglektioner? Vart isåfall? Är det bra, ger det dig mycket isåfall vad? Är det dyrt?
Svar: Nej det gör jag inte. Eftersom att det är så pass dyrt (300 kr/30 min) vill jag inte lägga ut dom pengarna själv, så jag brukar alltid önska mig det i julklapp och födelsedagspresent. Jag har gått på Medborgarskolan hos en tjej som heter Bianca som är profesionell operasångare och har uppträtt med flera stora kändisar. Till en början gav det mig väldigt mycket sång- och teknikmässigt, men när jag hade lärt mig det mesta så gav det mig mer frid i hjärtat. Nej men det går inte att beskriva humöret och känslorna inom mig när jag går där ifrån. Jag är helt euforisk och sjunger högt på stan. En gång vid busshållsplatsen påväg hem ifrån lektionen så sa en äldre man till mig att han verkligen tyckte att jag borde satsa på en sångkarriär, för han påstod sig kunna höra att jag skulle "platsa" för att han hade varit inom den branschen. Då blev jag jätteglad. Åh nu hoppas jag så innerligt att jag får en ny omgång sånglektioner i födelsedagspresent, det vore ju helt fantastiskt! Jag har lyckats fått en väldigt speciell relation med min sånglärare också, och bara det att åka dit och träffa henne gör mig glad.
                             


I DID NOT KNOW YOU DID NOT HAVE THE TIME MY DEAR

Nu bär det av till skolan. Tyska, förberedelser inför muntliga nationella i svenska och sen matte på det. Efter skolan ska jag ta mig över till gymet för att gymma lite med Fanny. Det här blir en bra dag; det känner jag på mig. Ciao Bellos!


NO I WONT SLEEP TONIGHT


Såhär gick jag klädd idag. Magkort, hög midja och över decimetern höga klackar. Flärparna på skorna ska egentligen vara knäppta, men orkade inte infö kameran. Mamma tyckte att jag var stor som ett monster (fast då får vi inte glömma att min mamma är lika kort som jag i vanliga fall, cirka 1.60). Fan insåg nu att armen som är längst till vänster på bilderna ovan ser skitbiffig ut. Hjälp, vad hände där.

DEN HALVA MILEN

Stack ut och sprang en halv mil imorse innan skolan drog igång. Det gick inte särskilt bra då mina ben fortfarande var helt slut ifrån de tre senaste dagarnas idrottsprestationer. Men gjort är gjort och det kändes skönt att springa lite. Känner dock att jag måste vila mina benhinnor nu; jädrans vad de säger ifrån när dom tycker att jag anstränger dom för mycket. Väl inne ifrån rundan körde jag stretch och styrka innan jag tog ut Melvin på en promenad. Sen bar det av till skolan där det stod Matte, Biologi och Fysik på schemat. Vilken dag.

WE DO IT EVERYDAY

Min kropp är förstörd, helt nedbruten. Usch, jag kan knappt gå eller lyfta armarna. Men jag tänker inte vila för det, det får bli aktiv vila i form av gym och simning (ja farmor jag tar hand om migsjälv). Ska kriga mot mina vader till gymet om några minuter men först ska jag ta en sväng med hunden. Wish me luck - jävligt välbehövligt idag.


FRÅGESTUNDTänkte att det var ett tag sedan jag hade en frågestund och att det kanske tillkommit några nya läsare. Iallafall: Har ni någon fråga kan ni ställa den NU och så svarar jag sedan på era frågor i ett kommenade inlägg. Det brukar väl inte bli så många frågor, men någon kanske har en fundering över något.

FREDAG KVÄLL


Min mat efter träningen. Hade groddat bönor i flera dagar bara för sakens skull. Jädra värt.

Mitt sovsällskap och min bästavän. På riktigt, det går inte att hitta en bättre människa. Så jävla bra!


SPRINGNING

Årets första springning avklarad. Det blev drygt 8 km på 41 minuter. Känns ändå helt okej efter att gårdagen innehöll tre pass. Jag vet dock inte riktigt om 41 minuter är bra eller dåligt, men vad gör det. Det kändes iaf skönt att springa lite.


HEMMA

Hejsan, nu är jag hemma igen. Alltså hemma som "hemma i Bälinge". Har noppat ögonbrynen, ätit keso med kanel, valnötter och honung och frysta mangobitar/hallon, packat upp väskan och tagit det allmänt lugnt. Nu ska jag ta mig ut på en löprunda innan det blir fullkornswrap fylld med kyckling. Brapris!

TRÄNING X3 OCH EN SKRATTFYLLD NATT

Igår tränade jag 3 pass på raken. Det började med ett idrottspass med klassen där vi körde bollekar och stafetter. Efter idrotten var det tänkt att jag och Fanny skulle köpa något att äta i väntan på spinningpasset som började om 1,5h, men istället struntade vi i mellanmålet och tryckte in ett helt sinnessjukt späckat stepup-pass tillsammans med Majken. Direkt efter det passet skyndade vi oss ut till spinningsalen och körde sedan ett 55-minuters spinningpass som var uppbyggt med intervaller, som att det inte räckte med de två tidigare passen. Efter träningen ville jag bara lägga mig ner och sova. Jag mådde ärligt talat inte särskilt bra på kvällen och jag orkade knappt lyfta upp min matfyllda gaffel till munnen. Det blev omelett, groddade mungbönor, majs och tomat. Sedan kom Matilda och fräschade upp mitt sinneslag. Vi kollade på utlandsresor och hade det allmänt bra. Vi betedde oss emellanåt helt sjukt, precis som det ska vara och alltid brukar vara. Fantastisk tjej det där. Nej, gårdagen var en bra dag.

SÅ EFTERLÄNGTAT


Imorn blir det spinning med Fanny och Majken. Vi ska köra Jonathans pass, vilket gör det hela ännu bättre. Har inte träffat Majken nu på flera veckor (= inte okej). Så om denna fredagkvällsaktivitet blir inställd så skall jag i ren besvikelse gråta några tårar (okej nu var jag lite väl dramatisk). Nej men vad vill jag egentligen säga med detta inlägg? Jag vet faktiskt inte; typ att jag är skittaggad och glad över fina vänner bara.

DAG 5

Vaknade upp bredvid Martin som stannade kvar en stund när jag gick till skolan. Skolan gick bra och på lunchen serverades det fantastiska fiskpinnar. När skolan var slut tog jag en sväng förbi gymet tillsammans med Fanny. Vi var där i cirka 2h och körde allt ifrån löpband, till crosstrainer och cykling till övningar på pilatesboll, fria vikter och maskiner. Ett pass där vi gick igenom hela kroppen helt enkelt. Efter träningen åkte jag hem och gjorde middag och nu sitter jag och väntar på min lillebror som ska spendera lite kvalitetstid tillsammans med mig. Så himla mysigt! Ska även ta tag i lite tyskaplugg och öva in "neon" med John Mayer så att jag kan sjunga lite till Eriks gitarrlirande. Åh så fint! Hoppas ni haft en bra dag gott folk!

JAG LEVER FATTIGT


dagens mat: tonfiskbiff (gjord på tonfisk, ägg och citronpeppar) med fårost soltorkade tomater,
majs, ärter och bladspenat. SÅ GOTT!

Såhär tomt är kylskåpet... förstår egentligen inte varför jag inte har handlat, men det går ju bra ändå.

Emmas och min fantastiskta middag igår. Dör va gott.


DAG 4

Har haft världens finaste dag idag. Svenskaprovet gick utmärkt och efter skolan sprang jag över till gymet. Efter gymet åt jag lunch med Fanny, Lisa och Emma i 3h (inte 3h aktiv matintagande). Efter det gick jag och Emma hem till "mig" och åt massa goda smakligheter innan vi tog oss an lite plugg för att i nästa sekund laga ytterligare mat. Är sjukt stolt över våran måltid som blev helt fantastiskt god; fullkornstagliatelle med pesto, stekta räkor, spenat, ärter, majs, soltorkade tomater och fårost. Blev helt obeskrivligt gott! Nu sitter jag och sjunger i väntan på att Martin ska anlända. Jag antar att han spenderar natten här. Det blir nog mysigt med lite sovsällskap. Ciao!

DAG 3

Gick till skolan, hade två lektioner innan lunch och tog mig efter lunchen hemåt pga hemskt illamående. Det försvann lyckligtvis nog lika snabbt som det kom, så jag har varit iväg och lämnat runt lite cv:n idag. Annars har jag promenerat som en girig giraff samt läst på lite inför morgondagens epokprov; det ska nog gå alldeles galant. Känner mig ganska säker på provet nu, vilket är enormt skönt och tryggt! Utöver mitt studerande och promenerande har jag tillagat tonfiskbiff med getost, pesto och majs. Mums.

DAG 2

Vaknade av klockan som ringde halv 7 imorse. Åt frukost och fixade mig lite smått innan jag begav mig lunkades mot skolan klockan 20 över 7. På grund av att jag trodde att skoldagen började med ett matteprov så tänkte jag att jag kunde ta lite tidsmarginal. Skolan avslutades tre timmar senare och jag gick på en flummig och spårad lunch med ett gäng ifrån klassen. Efter det tog jag mig till gymet, där jag säkert spenderade minst två, upp emot 3 timmar. Sen tog jag friheten att ta bussen till lägenheten eftersom att jag var måttligt slut i kroppen. Här "hemma" har jag försökt tagit mig an pluggandet av epokprovet, gått ner en stund på gränby centrum och ätit ägg med bönsallad och majs. Nu har precis jag och Matilda kollat på resor över nätet i snart en timme - vi siktar på en sommartur. Dags att plocka upp svenskapluggandet igen. Imorn kommer Erik och spelar lite musik med mig. Ciao!

HENNES DAGIdag fyller min bästa vän år. 18. Hon är det finaste som finns. Hon är morgontrött (i jämförelse med mig), väldigt ödmjuk, har ett stort hjärta, blir aldrig arg och lägger ner mycket tid för att få saker noggrannt/bra gjorda(engagerad helt enkelt). Hon älskar vindruvor och mörk choklad med mintsmak, gärna just den kombinationen. När hon har fått för sig att något är gott så äter hon det jätteintensivt och under en kort period tills hon hittar något nytt. Hon gillar att röra på sig och hon uppskattar mycket saker. Hon är en icke-typisk djurvän (men djurvän, det är hon!) och har bara basplagg i garderoben. Hon är extrem vad gäller hur man viker kläderna; dom får minsann inte ligga fel! Hon älskar att resa och hon är sjukt galen i solen varesig den är hemma eller utomlands. Hon blir lätt brun som en bajskorv men det förstår hon aldrig själv förns hon har blivit blekare igen. Varje sommar sägs "jag är inte brun", och varje kommande vinter efter att ha kollat på sommarkort sägs "fan jag var ju brun i somras". Hon är en naturligt snygg människa och hon vill bli Grafisk formgivare. Hon är så bra, min bästavän.

Ett ytterligare "GRATTIS!" till dig, jag uppskattar dig oförståeligt mycket. Bilden är förresten på mig och Matilda i somras. Vi hoppade studsmatta.

DAG 1

Steg upp ur sängen runt 8-halv 9 och tog mig ut på en morgonpromenad i MBT-skorna. Efter frisk luft och strålande sol gjorde jag te och mackor till frukost som sedan åts i vårsolen ute på balkongen. Helt F.A.N.T.A.S.T.I.S.K.T! Nu sitter jag och gurglar munskölj framför datorn och ska alldeles strax läsa tidningen i sängen. Sedan står jag inför valet att träna eller plugga. Tror det lutar mot att plugga så får jag träna när jag kommer hem ifrån jobbet. Ciao! 

I WILL SURVIVE

Egen lägenhet i en vecka; någon som vill/kan göra mig lite sällskap? Tror att jag kommer gå under lite om jag inte får någon social kontakt förutom de timmarna jag är i skolan (vilket är typ 3-4 om dagen).

Annars har jag laddat skafferierna och kylen med kidneybönor, kikärtor, majs, tonfisk och ett 12-pack ägg hemifrån. Fantiserar lite om hur jag ska läsa skolböcker till kvällsläsning, dricka utrensande te iklädd morgonrock och köra poweryoga över internet innan jag går och lägger mig. Det här kommer att bli så bra, det känner jag på mig! 

HJÄRTAT SITTER UTANPÅ

Gårdagens kväll var en fin kväll. Det var gott umgänge, god mat och roliga aktiviteter. Tror att jag och Matilda somnade runt 3-tiden i hennes säng. Sedan vaknade jag 7 av mig själv i morse... ja, vad ska man säga; Jag måste ha en inbyggd "vakna-av-mig-själv-klocka" som är inställd på 7.  4 timmars sömn och 8 timmars stressigt arbete på det. Är som ni kanske förstår ganska slut i kroppen nu. Men äntligen sitter jag hemma hos farmor med en uppackad resväska, en skön morgonrock och världens bästa spotifylista.

WELL DONE MY DEAR

Har gjort helt sjukligt bra ifrån mig idag i skolan. Idrottslektionen och fysikprovet gick grymt bra. Nästan så att jag är lite förvånad över migsjälv. Jag borde vara stolt men jag är alldeles för trött för det. Har inte ätit på cirka 8 timmar och har gnuggat geniknölarna som en tok. Kroppen börjar säga ifrån nu. Nej, väskan är packad och jag känner mig redo att entra farmors lägenhet för en veckas tid imorn, men först tar jag ett stop hos min bästavän som fyller 18 på söndag och ska firas med lite vänner och god middag idag. Vilket fint liv jag har!


IF THERE'S ONE THING THAT WE DON'T NEED, IT'S ANOTHER HUNGRY MOUTH TO FEED

Jag har ont i magen inför kommande skoldag. Först ska jag tillsammans med Bim och Emma leda en idrottslektion. Efter det är det fysikprov. Jag känner mig för tillfället ganska blåst. Fast å andra sidan är det typiskt mig att tro att jag inte kan något och sen kunna nästan allt ändå. Det brukar lösa sig. Nej, när jag har sådana här dagar så brukar jag tänka "det är bara en dag, snart är det över och då behöver vi inte tänka på det längre". Jag är en person som oftast vill få saker överstökade, så nu får vi det överstökat.


I WANNA LIVE, I WANNA GIVE


Mina! WoOooOhOooOo! Nej förlåt, ska vara lite normal. Eller nej, wooooOoOOOOohoOOOOOO! Blääää va snygga dom är och dom är mina, mina, mina, mina. Jag är hysteriskt glad. Har inget mer att tillägga, förutom: WooOoOOOoOOoOohOooOoo!

ps. lovar att vara normal nästa inlägg ds.

AFTER A WHILE, IT ALL MAKES SENCEHej gott folk! Idag har det varit friskolekampen. Jag hade tänkt att spendera min tid till att plugga, men istället åkte jag till fyrishov och hejade på Jensen. Kan meddela att jag emellanåt skrek som en galning (blev nästan lite smått rädd för mig själv). Känns som att jag har tagit tid åt migsjälv idag. Trots att jag avlade lite tid för nöjen istället för skolarbeten, så blev det slutligen en fysiklektion. Efter fysiklektionen gick jag, Fanny, Emma och Stina upp på övervåningen och pluggade fysik (läs: betedde oss som störda människor med för stort godis/kaffe-sug och för små fysikhjärnor). Egentligen borde jag plugga nu med, men istället sitter jag och lyssnar på Mattias spotifylista (message: den är helt klart godkänd!), samt bloggar och facebookar.

TODAYS WORKOUT

Trots planerna om spinningpasset klockan 5 med Majken, blev jag och Fanny glatt överraskade då vi fick sluta tidigare och gick istället och gymade då. Vi värmde upp med 25-30 minuters löpning inklusive intervaller på löpbandet innan vi gick över på styrkan. Vi körde gym i lite mer än en timme innan det var dags för oss båda att dra iväg till bussen. Helskön träning helt enkelt. Nu är det alldeles strax dax för en del av min dagliga dos keso innan jag ska försöka sätta mig in i lite fysikuppgifter. Simma snabbt folks!

SPÅRAD BIOLOGILEKTIONUngefär såhär spårad blev vår biologilektion. Efter att ha tröttnat på att vi aldrig kom igång
 med skolarbetet började jag och Stina måla våra fingrar med våra superpennor som
 är lysande gula. Tillslut målade vi naglarna orange och sedan gav vi dom ögon så att dom
liknade ankor. Var faktiskt en av dagens många höjdpunkter. Nu när jag tänker efter har
 jag haft sjukt många höjdpunkter idag:

1. Föreläsningen om oändligheten kändes värd och killen som föreläste var emellanåt überskön.
2. Vi gick ner på stan efter föreläsningen istället för att ta bussen.
3. Solen sken hela dagen.
4. Vi fick sluta tidigare eftersom att vår fysiklärare var sjuk (hade alltså bara 1 lektion).
5. Det var god mat i skolan.
6. Fingerankorna.
7. Träningen innehöll springning, och det gick okej med benhinnorna.
8. Jag hade tagit med mig goda frukter till skolan som med nöje avnjöts.


A PROMISEDessa SKA bli mina. Om jag så ska gå över lik för att få dom. Okej det kanske var lite utav
en överdrift. Men ser ni inte vilka otroliga skapelser? Redan provat och allt. Dock fanns de inte
i min storlek för tillfället. Så om jag så ska behöva gå in i butiken och fråga varje dag så
kommer jag att göra det. Sooner or later they will be mine! För övrigt är jag ingen vän till
öppna tår, men denna öppna tån var helt okej när jag provade.


POCHAHONTAS


Lite suddiga bilder.

Detta är mitt absoluta favoritplagg - min långklänning. Vill. Bo. I. Den. Typ. Nej men den fick i alla fall åka på idag. Alldeles strax tar jag riktning mot Jensens grundskola för att där vistas i deras aula medan en man (tror jag?) föreläser om oändligheten. Det kan nog bli riktigt spännande. Efter det har jag biologi och sedan fysiklabb som troligtvis innehåller arkimedes princip. Tummen upp på det! Som vanligt ska jag även träna. Ikväll blir det ett spinningpass med Fanny och vår andra kompanjon Majken. Mysigt häng! Ciao Bellos.

THRICE
1a bilden: Kände mig lite smått cool i min magtröja, men vågade inte skymta den inför kameran.
2a bilden: Lite suddig men jag älskar grimas-bilder. Såg även precis att man får en skymt av brösten på både 1a och 2a bilden, haha porr.
3e bilden: Jag böt om efter att ha tänkt efter och insett att jag inte kan gå med magtröja i skolan och blev istället en "cool rocker".

I övrigt: Har damp på yuttan (youtube) för att den inte släpper in mig. Hur jävla svårt kan det vara? Ska nämligen ladda upp en låt så att min farbror kan nå den så att vi vid ett senare skede kan spela in den. Just nu utan större framgång, men jag SKA fan lyckas, om jag så ska avlida av vrede först.


I'VE MET SOMEONE THAT MAKES ME SEASICK, OH WHAT A SKILL TO HAVE, WHAT A SKILL TO HAVE


Har lite smådamp över min garderobs innehåll och har insett att det behöver bytas ut mot bland annat ovanstående saker. Nej, morsan har gett förslaget att jag drar med mig några laxar (helst döda och rensade) ut på stan och unnar mig själv lite (eller ja, en hel del) nya kläder. Detta är något jag i vanliga fall är alldeles för snål för. Men vafan, ibland måste man ju få vara lite slösaktig. Eller? Jävligt sugen i alla fall.

VIRRVARNING

Hej alla vänner och ovänner (om jag mot förmodan har några)! Idag har jag varit ett riktigt virrmoln. Morgonen startade med att jag av mig själv vaknade klockan 07.40. Som grädden på moset kom min lilla hund upp och sov på mitt huvud ett tag innan jag klev upp ur sängen. Klockan 8 tog jag mig en morgonpromenad, vilket inte var särskilt kul då mina fötter i princip blev genomvåta och vaderna tog storstryk för att man hela tiden behövde streta emot för att inte falla pladask på den hala isen. Väl hemma tog jag mig tiden att plugga lite innan jag begav mig till gymet i god tid (trodde jag) innan skolan skulle börja. Gymandet var trevligt, medelhårt och ostressat, vilket kändes skönt tills dess att min klasskumpan Fanny hörde av sig och undrade vart jag var eftersom att skolan redan hade börjat. Jadu, varför jag hade fått för mig att jag började 14.10 istället för 13.10 är ett mysterium utan något rätt svar. En skabbig tjej med måttliga eftersvettningar entrade sedan klassrummet 40 minuter försent då det pratades om de homofoba/homofila delarna av lipiderna (fett). Lite smått virrig. Utöver det ställde jag sedan, efter avslutad middagsmåltid, min odiskade tallrik i skafferiet istället för i diskmaskinen. Haha, något måste vara fel idag, jag kan bara inte riktigt sätta fingret på vad det är. Får hoppas att jag har alla hästar i stallet tills ikväll då jag ska spendera min annars sängliggande mystid till att gå igenom en idrottslektion tillsammans med Emma och Bim. Thumbs up!

NOTHING COMES EASILY

Jag ljög igår; det blev ingen träning med Fanny idag. Eller egentligen så ljög jag inte, eftersom att hon inte hade sagt att hon skulle dissa vår träning redan då. Hon skulle ha släktträff, and I don't blame her! Istället fick jag mage/rygg-träning, spinning i form av ett pass och sen även lite simning på det. Känns verkligen som att jag har lyckats jobba mig igenom hela kroppen. Like like like like. Kom hem och åt advokado/keso-knäckebröd och kvarg med müsli och frysta bär. Ikväll ska jag äta massa bönor (seriöst helt sjukt gott!!) och förhoppningsvis hålla mig till extremnyttighet dagen ut. Jag kanske borde göra om den här bloggen till en mat- och träningsblogg, vad tror ni om det? Med lite tips och sådant där (haha kul att jag låter som världens träningsexpert). Nej nu var jag inte så seriös, jag tror jag behåller min blogg som den är. Nu ska jag roa mig med världens roligaste (läs: en tråkig) sysselsättning, plugga. Fred ut!


HÄLSNING + TRÄNING MED FANNY

Tänkte dra iväg ett "Hej! Kul att du hänger här" till Mattias Jällerud. Fanny har idag berättat om bland annat din läsning utav min blogg, huruvida du sjunger Eminems låtar och om att du är liksom jag en vän till träning. Apropå träning så har jag och Fanny gymat idag. Vi skulle egentligen ta oss till Boländerna för att inta deras tjejgym, men pga tidsbrist begav vi oss istället till city. Det blev en kort uppvärmning med 7 minuters crosstrainer och 5 minuters löpband. Trots det faktum att Fanny helst (alltid!) avstår löpbandet så tycker jag att jag lyckades rätt bra med övertalningen, då jag kunde muta henne med att hon inte behövde springa, utan att hon bara behövde jogga. Man måste ta till sina knep med den där tjejen! Har kommit till insikt med att löpbandet samt dips/chins-maskinen är ett big "no no" för Fanny, så jag brukar tänka att vi gör dom just när vi gymar med varandra (hon lär ju inte göra dom ensam). Efter uppvärmningen blev det styrka och sen behövde jag kila innan jag skulle iväg på fotbollen. Fanny skulle stanna ett tag och köra lite crosstrainer innan hon skulle iväg på födelsedagsfirande. Innan vårt avsked bestämde vi oss, efter att Fanny tidigare konstaterat att hon inte hade kört kondis på länge, att vi imorn ska köra spinning 75. That's nice!

Heddå heddå och lycka till med helgens innebandy Mattias (nej, Fanny var inte särskilt blyg på att berätta).


LET'S FIND A CURE FOR A BROKEN HEART

Hej min vänner! Jag sitter för tillfället nerbäddad i Matildas soffa. Det är bara jag som är uppe, resterande familjemedlemmar sover. Klockan 07.40 imorse tog jag mig ut på en 45 minuter lång pluggpromenad. Det var litteraturhistoria som stod på schemat. Allt ifrån Antiken med Iliaden och Lysistrate till De stora romanernas tid med Fjodor Dostovjetskij och Charles Dickens till Bellman och Fredmans epistlar på 1700-1800-talet. Känner mig faktiskt ganska tillfreds med mig själv. Jag hoppas snart få lite liv i korven (Matilda), eller ja, klockan 10 eftersom att det alltid är vår förbestämda tid då jag får väcka henne (he he). Efter en förhoppningsvis mysig fortsättning på morgonen ska jag ta mig in till stan för att gyma med Fanny innan det bär av till Stenhagen för att kolla på när mina tjejer spelar match. Julen är kul!

HERE WE GO AGAIN


Såhär skulle jag vilja gå klädd nu. Kolla kjolen. Vill. Dö. Lite. Nej, wow alltså. Det är typ kjolen
i mina drömmar. Senapssgul, draperad, lång, snygg passform och bara allt en kjol bör vara.
Fan vilken kjol! Eller ja, egentligen är det en klänning, men jag anser att det är en kjol. Inte
helt fel att bära den vita tröjan till heller. GAAAAAH va snyggt!


TAKE IT EASY ON ME


Glömt att informera er; jag har färgat mitt hår lite mörkare och lite mindre rött. Trivs som den lilla
fisken i vattnet jag är. Btw: Don't blame my iPhone for taking such bad pictures.


UPPSKATTNING

Har varit ute på en tacksamhetspromenad idag. Bättre förklarat: Jag gick och pratade högt för mig själv och rabblade upp allt jag är tacksam över. Det är något alla borde göra någon gång ibland.

GENIALISKA LÅTAR
4 sjukligt bra verk


IT'S JUST MY INABILITY TO THINK OUTSIDE THE BOX, I KNOW

Idag har jag haft en riktigt hälsosam dag. Började morgonen med ett spinningpass klockan 06.35 på Actic, som i sin tur avslutades med en frukost bestående av ett äpple och keso. Efter skolan begav jag mig hemåt, åt kvarg med frukt och en avokado/keso-hårdbrödmacka med paprika på. Tog en kort promenad, sedan en lång promenad, och sen stoppade jag i mig en smoothie gjord på banan, fryst mango och frysta hallon, samt en till avokadomacka. Sedan hann jag med en till promenad innan det var dags för middagen som blev lite klen på en äggmacka och lite sallad. För övrigt tycker jag att jag har lyckats jädra bra med hälsosamheten idag. Känns grymt!


IN THE COMPANY OF OLDIES

Har spenderat 3,5 timmar tillsammans med Pelle idag. Det gick bra. Jag hade ioförsig inte förväntat mig något annat. Känns ganska så skönt nu i efterhand. Det är ju helt enkelt Pelle och han kommer nog alltid att vara samma person i mina ögon. En person jag verkligen tycker om.

STILL, YOU'RE NOT SATISFIED

Har lyckats jobbat 17 timmar på två dagar, och är numera ganska slut i kroppen. Annars är jag ganska så jättearg på mitt jobb för tillfället. Orsakerna behöver vi inte gå in på. En annan grej jag är arg på är att datan har fått för sig att inte vilja ha något ljud, så det har helt försvinnit. En annan sak jag är arg på är att jag varit så stressad idag. En annan att jag inte har haft tid att tränat, och en annan att jag knappt hunnit äta. Arg tjej! Men ibland måste jag få vara arg också. Nej nu ska jag nog sova. Imorn blir det 06.35-träning. Heddå.


VASALOPPET - VILKEN FOLKFESTLigger och kollar på Vasaloppet. Herre gud vad roligt det ser ut! Jag vill bara kasta på mig mina skidor och hänga på. Förstå att befinna sig bland alla dessa underbara människor, och dessutom på ett par skidor, så fantastiskt!

Annars fick jag en förfrågan igår kväll då jag i princip höll på att dö av huvudvärk om jag inte kunde jobba lite längre idag. Så idag väntas ett jobbpass på 9 timmar och förmodligen en ganska trött Emma. Känner faktiskt redan nu att kraften är sugits ur då jag ligger och har ont i magen. Men det kommer nog vara värt när jag får lön.


FULL RULLE

Hej. Idag och de senaste dagarna har jag varit tråkig med updaten. Det får ni stå ut med. Nu ska jag alldeles strax ta bussen in till stan, gymma, äta middag på Dragon Palace och sedan bowla med ett gäng härliga vänner. Efter det bär det av till Matilda och imorn bitti vankas det jobb. Direkt hem till farmor för övernattning och sen jobb på söndag med. Känns som att min helg kommer att försvinna ganska snabbt. Jag har inga planer på att ta med mig kameran eller att updatera bloggen what so ever. Ha en trevlig helg, och kom in och ta en burgare på Max om ni vill se mig live. Ciao!

SÅ HIMLA BRA

Har haft en helt fantastisk dag. Startade morgonen med mina vanliga äggmackor och smoothie. Direkt efter det stack jag ut och åkte mellan 1 och 1,5 mil längdskidor i strålande solsken och med helt parfekta skidspår. Åkte till skolan för en lektion och fick även ett nytt, ännu bättre schema.

På lektionen hörde Anton av sig och undrade om vi inte skulle fika. Istället så har vi bland annat; suttit vid ån i solen, ätit Ben & Jerrys med en fjuttsked i plast som för övrigt gick sönder, insett att det inte finns något vettigt sätt att äta apelsiner på förutom att proppa in hela i munnen, besökt Antons lägenhet, kollat på "The Town" och kommit på att vi gillar väldigt annorlunda mat. Jag <3 kikärtsbiffar och bulgur. Anton <3 hummer.

En fin dag från början till slut helt enkelt.

RSS 2.0