ECLIPSE

Hej på er! Ikväll åker jag och min fina pojkvän in och kollar på Eclipse (ÄÄÄÄNTLIGEN!). Jag är väldigt förväntansfull måste jag säga (känner mig inte så ensam på den fronten). Kanske är det bra, kanske är det dåligt. Hoppas innerligt att mina förväntningar inte är för höga så att jag istället blir besviken.P.s Fortsätt skriva frågor till frågestunden, ni kan väl bättre än en i alla fall? D.s


DÅ KÖR VI

FRÅGESTUND!
Eftersom att i alla fall en (Fanny = förvånande) människa vill ha frågestund så kör vi på det. Nu kan ni skriva era frågor i detta inlägg. Kör! Och snälla, skriv på lite. Fråga om allt och inget, bara för skojs skull. Ni får gärna skriva fler än en fråga också.

Förslag på ämnen:
Kärlek
Vänskap
Träning
Skönhet
Mat
Vanor
Ovanor

Nej gott folk, time to start!

BACKYARD


Bara lite smått jag hittade i min trädgård. As you can see - I love "close ups".

LOVE TO SWEDEN

Jag älskar Sverige. Sverige är så bra. Förstå vilken tur vi har som är födda här och som bor här. Visst, utomlands är underbart, men efter en vecka vill man oftast bara hem. Vi har det bra lätt här vi. Jaja, nu ska jag sluta prata gott om Sverige och berätta vad min dag har gått ut på hittills. För att fatta det kort: Sol, vatten, melon och promenad. Snart ska jag äta lite innan träningen och sen ska jag umgås med min pojkvän (unusual, I know).
I'd also like to write in English sometime. That would be nice. Maybe not for you, but for me. Just to practis, and hopefully I'd be a lot better. If I'm going to read the English B-course, I'll be forced to learn a lot more English, so why not start today? No i'm just kidding. Sorry for my little English-tweak.
Tillbaka till svenska igen. Nej, gud jag bara babblar nu. Jag har inget att skriva och inget att göra, varav det fina engelskasticket (där det förmodligen redan finns 1000 fel). Men jag ska bli riktigt bra på engelska alltså. Det vore roligt. 

ANG. FRÅGESTUNDINLÄGGET

Bara för att reda ut lite saker. Det var inte meningen att ni skulle skriva frågor i förra inlägget om en frågestund. Det var meningen att ni skulle kommentera om ni ville ha en frågestund eller ej.

WHAT I WANNA DO

Idag har jag kommit underfund med att jag vill jobba i någon organisation som exempelvis Röda korset eller Rädda barnen. Förstå vilket fint jobb, att få hjälpa utsatta människor. Det skulle vara det ultimata arbetet för mig. Sedan har jag även kommit på att jag borde bli äggdonator (efter att ha läst dagens UNT). Tänk att få ge folk som inte kan få barn möjligheten att få det. Det måste vara något av det finaste man kan göra. Jag förstår inte hur alla människor inte kan vilja det. Däremot har jag så sjukt många olika viljor, och viljorna dras åt alla möjliga riktningar.


FINGERS IN THE PEANUTBUTTER

Känner igen mig i "It's gettin' late but I dont mind", som David Guetta sjunger i Memories. Har nyligen tränat med tre stycken härligt tjejer, Matilda, Lisa och Karin. Vi sprang stora spåret, körde tio stycken intervaller och efter det lite styrka. Väl hemma efter träningen hittade jag en jordnötssmörburk i kylskåpet (ta inte jordnötssmör för att vara nötcreme, det är två helt olika saker). Himmelskt gott i alla fall! Nej, nu ska jag lägga lite stämmor på "I'll follow you into the dark" och "I'm not ready to make nice". Sweet dreams you people.


FRÅGESTUND?

Satt och kollade igenom arkivet från förra året. För cirka ett år sedan hade jag en frågestund här på bloggen där ni fick ställa frågor till Pelle. Även en till mig och Matilda. Är det något ni är intresserade av? I sådana fall ordnar vi det, men inte om det inte finns något intresse i det. Now's the time to kommentera gott folk!


SMOOTHIE


Gårdagens lunch stavas "NAMMINAMNAM". Körde på smoothie med melonskivor. Hur gott som helst! Sen till eftermiddagen kom farmor och vi åt paj. Efter att ha ätit paj åkte jag hem till Pelle. Vi kollade på en film i hans säng klockan sju och sedan var det dags att sova eftersom att han skulle åka hemifrån klockan halv sex i morse (jobb). Annars har jag bara vaknat upp hos min man (som jag faktiskt drömde här om natten att han blev, alltså att vi gifte oss haha), solat och gått ut med hunden idag.  

MONKEY, MONEY, MATILD"EY"

Ciao Bellos! Ännu en dag avklarad. Jobbet gick finfint, stod i driven för andra gången. Annars hade jag sjukt ont i armen av någon konstig anledning. Dessutom fick jag jobba några timmar extra (vi tackar för det). "Cash Is King", så att säga. Väl hemma fick jag sällskap av Matilda. Vi har i princip bara hunnit äta, springa runt sundbro och suttit lite vid datorn. Fin kväll. Nej, "back to bästis" (instead of "business"), hare ko... (...ooolt).


HURRY UP!

Guten morgen! (som en tysk hade sagt). Idag skulle jag egentligen börjat jobba klockan tolv, men mina arbetskamrater ringde precis och frågade om jag inte kunde börja lite tidigare. Om tjugofem minuter ville dom att jag skulle börja, vilket blir lite svårt att hinna då jag precis har klivit ur sängen. Men jag ska göra mitt bästa för att hinna. Jobbar gör jag till fyra, och idag får jag dubbel lön. VÄRT!


SWEAT

Hörni, hej! Vilken chillad dag (inte för att sommarlovsdagarna brukar vara särskilt ochillade*1, men ändå). Idag har jag vaknat upp (nehe?), flashat my body (med andra ord solat näck), tränat cykling och styrka samt hunnit peta i mig lite gott att äta. Om cirkus två timmar tar jag moppen till jobbet för ett arbetspass på sex timmar. Sedan kommer jag att sova hos farmor. Nej, nu måste jag kliva in i duschen så att brun-utan-sol-krämen hinner tränga in i huden innan jag är tvungen att sätta på mig kläder igen. Hoppas era liv leker lika mycket som mitt gör. 

*1 - Bra, nytt ord som säkert kommer användas igen.

GAME

Gårdagens kväll spenderades tillsammans med Pelle. Större delen av tiden gick åt till att kolla på tjejernas fotbollsmatch mot Morgongåva, som chockerande slutade 0-0. "Bra jobbat tjejer!", säger jag bara. Annars har jag inte hunnit med särskilt mycket mer. Snart är det träning, vilket ska bli väldigt roligt. Kanske tänker göra fullkornsscones med philadelphia och jordgubbssylt när jag kommer hem. MUUUMMMA!


MELVINSKI


Här om dagen satt min hund Melvin och skyddade sig mot solen i en växt i trädgården. Ungefär såhär (fast ändå liiiite mer) söt var han.

PHOTOS


Random pic's från tisdags, då jag och Matilda var ute på en promenad (precis som vanligt) efter träningen. På bild ser ni världens mest seriösa bergsklättrare (jag alltså).


HARD WORK, WORK

Hej! Har jobbat arslet av mig idag. 6h, visserligen inte så mycket, men usch så hemskt varmt det är på jobbet. Imorn jobbar jag igen, dock en senare tid, vilket underlättar med värmen. Sedan jobbar jag igen på lördag. En helg fylld av jobb dvs. Ni kanske inte hör så mycket från mig, we'll see.

SUN IS SHINING

Sitter hos Matilda. Vi har precis hunnit äta frukost och bortstat tänderna. Om cirka tio minuter åker hon och jobbar, då jag själv drar mig hemåt för en ytterligare dag i solen. Igår kväll hade vi det djävulskt bra. Sjük hümor och en jädra massa skratt. Klockor och kor, hur går allt ihop sig för oss? Jaja, ikväll ska jag umgås med min pojkvän och förhoppningsvis kolla på en kvällsmatch i solen. Ha det grümt (anteckna mitt missbruk av de tyska u:na = ü).

CAN'T WAIT

Hola amigos! (Säger man så förresten? Ingen guru på spanska direkt då jag alla mina år av tredje språk gått på tyska). Jaja, skitsamma. Ikväll är det träning ("Ooooh ovanligt", tänker ni säkert nu). Förhoppningsvis en och en halv timmes fotboll i kvällssolen. Efter träningen sticker jag hem till my bff (som Paris Hilton skulle uttryckt det) för ett efterlängtat besök hos DA MAAAN (som jag själv uttrycker det). Nej, chill on the grill. Livet leker idag, så att säga. Püss och Kräm.CANDLELIGHTS


"Överraskningen" jag gav min pojkvän var en lång massage i mitt nedsläckta rum belyst med skenet av tända ljus. Det uppskattades väl ungefär lika mycket som jag trodde att det skulle. Han tyckte väl inte att det var skitroligt direkt, men någorlunda fint i alla fall.

Idag har vi spenderat dagen solandes och badandes hemma hos honom. Det är sådana här dagar som får en att uppskatta livet. Åh vilken fin dag.

WE WON, BUT WE ALSO LOST

Tennis. Ja det var ju riktigt roligt det. 3-sets-matchen vann Pelle efter ett jädra jämnt spel med 2-1 i set, medan jag vann 21-bollars-matchen med typ 21-16. 
 


PLAYING

Om en inte allt för lång stund åker jag till tennisplanerna i Bälinge för att möta upp min pojkvän för en tennismatch. Eller match vet jag inte om det kommer bli, men vi ska i alla fall spela litegrann. Eller nej, jag skojade bara (nu när jag tänker efter), det blir säkert match ändå då både jag och han är måttligt tävlingsinriktade. Ikväll är det löpträning och sedan tänkte jag överraska min pojkvän (hoppas han inte läser det här innan ikväll). Vi hörs nog inte särskilt mycket mer idag, maybe baby.   


LIFE

Ni har i princip fått mitt liv på senare tiden i bilder. Dock har jag inte fångat min pojkvän på bild, då han inte är lika förtjust i min kamera som jag är. Så vad händer ikväll? Jo det blir nog bara till att ta det lugnt och suga in att det är sommarlov (vilket jag fortfarande inte fattat än), samt skriva lite musik med min nya (iiiiiiiiiiiiiiiih!!!!!!) gitarr. Jag älskar musik. Men det var väl inte direkt någon nyhet.


WORLDS GREATEST


ph1: Åh så fin min lillebror Oskar är. Åh så fin. ph2 (random): En bil som stod på gatan som jag fick lust att knäppa kort på för att den var så snygg. Psykfall (ordet jag och Pelle missbrukat de senaste 24 timmarna) kallas det.

SPEAKING ENGLISH


Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga om dessa foton. Bildbomb i helgen (nu) som tidigare lovat.

PRÄSTKRAGAR


5 ord. Jag - älskar - min - "nya" - kamera.

FAT LIP


Bilder från i fredags. Känner att jag bjuder måttligt på migsjälv på sista bilden, skål för det.

Nu till rubriken. Spelade match idag igen. Fick en boll rakt i ansiktet, så nu har jag en liten fin fläskläpp (trodde först att jag slog ut en tand) som inte alls irriterar mig, absolut inte. Nej men den försvinner nog snart. Dock känner jag mig lite ful, men vem bryr sig om det om jag inte ens själv gör det? Ibland bara älskar jag att jag inte är så jädra utseendesfixerad. Fast å andra sidan är jag det. Det är typ antingen eller från dag till dag. Skönt är det i alla fall när jag känner mig bra och fin utan allt smink och alla kläder.

JUST BECAUSE I'M SUCH A BABY


ph1: Sophuspromenad. ph2: Barnunge (observera att det är vatten och inte saliv som rinner ner i glaset).

LIKE WE NEVER PLAYED

Dagens resultat blev 3-3. En match som var helt okej, egentligen varken bra eller dålig. Bara en match i mängden. Har varit "Zombieemma" på grund av utmattning de senaste timmarna, trots att jag har ätit übergod fullkornsscones med mjölk (fan va mjölken var efterlängtad!!!!). Nej nu ska jag hoppa i säng, med Matilda. Usch, det där lät fel, men ni kan ju försöka förstå vad jag menar. Natti.


TRY TO LIVE WITH A BROKEN HEART

Jaha vad händer idag då tro? Jo ikväll är det match med A-laget mot Skuttunge. Annars ser kvällen ut att bli lugn, förhoppningsvis med Matilda. Annars ska jag väl gå ut med hunden och eventuellt fortsätta skriva på en låt. Ciao Bellos!  

WHAT'S DIFFERENT?


"Finn fem fel", haha nej jag driver bara. Coolt att bilderna som Matilda tog på mig innan stockholmsresan igår blev näst intill identiska. Det stora dilemmat löd: Med eller utan hatt? Själv knallade jag runt med den ungefär lika mycket som jag valde att inte göra det. Peace out! Och ... Om finaste Fanny klagar på uppdateringen nu så ska hon få en smäll på stjärten nästa gång vi ses!  

SOME OF IT


Massa snyggt från tisdags kväll.

TIME FOR SOME WORK

Om 20 minuter börjar jag jobba. Än har jag inte stressigt, då jag sitter hos farmor som endast bor cirka fem minuter ifrån jobbet. Dagen tror jag kommer bli fantastisk. Efter träningen åker jag hem och sover hos min fina pojkvän också. Kanske blir lite dålig update, men det får ni godta!


FARMOR

Sitter hos en av världens bästa och finaste människa som någonsin existerat. Vi har precis varit ute på en cirka timmes promenad i solen. Så fint. Ikväll vankas det mys och ev. fotbollstittande, följt av en god natts sömn i farmors soffa. Precis som när allt står rätt till.  

UNTIL THE CAMERA DIED

Tjolahopp! Dagen har varit fantastisk. Jag och Matilda gick upp halv åtta för att ta bussen till stan tjugo i nio och sedan tåget till Stockholm runt halv tio. Min kamera la av efter bara några foton, så idag får ni nöja er med bilder tagna med Matildas kamera (bilderna från min kamera kommer när batteriet är laddat). 


Åkte in tillsammans med Madde och Maria.

Mitt första (och jisses!!!) så snygga köp. Långklänning från Topshop, 499 kr.

Vi lunchade på ett café. Här är Matildas lunch. Kycklingsallad med pasta.

2 klänningar jag provade men aldrig köpte.

Pesto och mitt andra köp - brillsen.

Snyggot provar min klänning.

Vid busshållsplatsen.
 

TRAIN TO THE BIGGEST CITY IN SWEDEN

Imorn drar jag och Matilda till Stockholm. Hur nice? Ungefär en tia på en skala ett till tio om jag får säga det själv. Vi får se om det blir några köp. Dessutom ska vi försöka hinna med en fika med Madde och Maria som av en ren slump också ska dit imorn. Bildbomb kommer i veckan. Bye.


AND WE DID GO TO THE CINEMA

Halloj! Gårdagens kväll spenderades på filmstaden med Pelle (eller Anders... jag ska verkligen försöka vänja mig nu). Vi kollade på SATC 2. Egentligen ville vi kolla på Killers, men den gick inte förns på onsdag och då hade vi inte tid. Dessutom gick våra biobiljetter ut på fredagen så det skulle bli svårt att hinna. Hur som helst blev det Sex and the city, och ja, vad ska man säga ... den var helt okej. Ganska bra, men inte särskilt innehållsrik. Ska citera en god vän "Samantha är så jäävla skön". Haha. Idag blir det träning och förhoppningsvis övernattning hos Matilda (vilket hon inte vet om än). Ha det bäst!


DIPLOM

Glömde berätta. Jag fick ett diplom på skolavslutningen. "Årets elev". Hur stolt blir man inte när man får en sådan utmärkelse sådär helt på måfå? Jag blev i alla fall überglad. Fick gå upp på scen och allt. Kanske borde jag belöna mig själv med något. Låter fint det.


MAYBE I WAS WRONG, MAYBE I JUST COULDN'T DO IT

4-5 resulterade matchen. Ännu en förlust med andra ord. Har egentligen inte så mycket att säga förutom att jag starkt ogillar att spela libro och att Tierp hade några riktigt vassa spelare. Nu ska jag, om bara några minuter, åka iväg och kolla på juniorlaget som möter Vattholma (där min fina vän Martin spelar). Trots en fin vän i motståndarlaget, blir jag nog tvungen att hejja på Bälinge.


LETS PLAY, LETS PLAY GOOD

Hörni, tja! Idag är det framför allt match som står på schemat. De senaste dagarna har varit några av de mest kaotiska i mitt liv. Men jag tror jag är räddad nu. Sitter för tillfället och lyssnar på sex inspelningar av migsjälv från min sångpedagog. Sådan lycka. Jag blir glad när jag lyssnar, för att jag vet hur glad jag är när jag är där. Vilken lycka som ligger bakom varje ord i sången.


ALLT OCH INGET


Ph1: Innan gårdagens chillerill i stadsparken. Resterande phs: Från skolavslutningen.

TAGGAR

Hej. Är jag rätt människa att festa? Vem vet? Dags att prova. Ikväll är det "fekke" enligt facebooks inbjudning i stadsparken med alla fina jensare. Vi kanske ses. Förutsatt att jag hinner med 21.10 bussen (när träningen slutar 20.30) in till stan och att Emma möter upp mig. We'll se.

WAITING

Sitter och väntar på att kanal5play.se ska sluta fucka sig, så att jag kan få se säsongsavslutningen av Greys Anatomy. Vilken nörd jag känner mig som. Klippet skulle läggas upp 22.00 och själv satt jag bänkad framför datorn 3 minuter över (direkt efter att ha kommit från dagens avsnitt).


HAIR

Gjorde en annorlunda frisyr idag. Egentligen ingen match att göra, men den tog lite tid och krävde massvis med hårnålar.

+ + +

Precis som förmodat slutade jag innan sluttiden på schemat. Det blev tjugo över tre istället för fem. Skönt. Min mattelärare Kajsa sa att mina kompletteringar i matten såg bra ut, så jag hoppas hoppas hoppas (!!!) på ett mvg i Matte B. Men det vore inte hela världen med ett vg heller. Nej, nu ska jag gå ut med hunden och sedan träna. Ciao bellos! 

WASSER TRINKEN

Hej på er! Häver i mig liter med vatten. Älskar vatten. Vad mer då? Hm, jo jag ska väl snart åka till skolan. 20 i 12 går bussen in till stan och jag börjar halv 1. Får se när skoldagen avslutas, förmodligen mycket tidigare än vad som står på schemat. Ikväll är det träning också. Underbart! Annars ska jag väl bara dricka lite mer vatten, ev. gå ut med hunden och chilla. Det luktar sommar (:D!!).

SHE ATE A LOVELY BREAKFAST IN THE SUNVilken dundermorgon! Tog ut min frukost på baksidan och åt i solen. Rostade fullkornsmackor med ägg och randig kaviar på, samt egengjord smoothie på mango, hallon, banan, mjölk och müsli. Oslagbart, ja!

SHE WAS A BROKEN GIRL

Kvällen slutade inte så bra. Jag har krypit ner i sängen med datorn och lyssnar på musik som bekräftar vad jag känner. Ni vet sådan där musik som gör att ens undangömda känslor kommer fram. Kan inte sätta fingret på vad problemet är. Kanske att det snart är bikinidags och att jag fortfarande inte tål min kropp. Att vilja kunna inte tänka. Att inte behöva tänka. Ibland undrar jag om jag någonsin, om jag någonsin kommer bli kvitt djävulen.

Vill så gärna sminka mig, bära fina kläder, färga håret och göra allt för att få insidan att tro att den mår bra för att jag lurat utsidan att den gör det, men det hjälper inte.


HETT BLOGGTIPSOh, vilken nice blogg jag har hittat. För alla intresserade av mode kan jag starkt rekommendera denna sida:
http://www.whowhatwear.com/website/home.php


WE WORKED IT OUT

Halloj! Fin dag idag. Bar min svarta långklänning med en svart hatt och ett turkost halsband. Kände mig som en "bohemian rocker", vad nu det är. Efter skolan var det träning som stod på schemat. Niklas ringde mig på vägen hem ifrån skolan och frågade om inte jag kunde hålla i träningen, vilket jag senare även gjorde. Skitrolig träning måste jag säga. Jag, Matilda och Karin (som var de enda på träningen), sprang först det största spåret, körde sex intervaller och sedan styrka för mage, ben, rumpa och rygg. Skön träning med mycket skratt!

DONE

Helt slutkörd. Har spelat en fotbollsmatch i strålande solsken. Årets än så länge värsta match måste jag säga. Inte spelmässigt utan hur jobbigt det faktiskt var. Sitter här hemma nu, pustar ut och känner en aning smärta från några tuffa smällar. Lyssnar lite på min inspelning från Bianca gör jag med. Tänkte skriva "hur har er dag varit?", men kom på att det vore onödigt eftersom ingen skulle svara haha.


AND WE DID SOMETHING GREAT


WORKING GIRLS

Hej! Sitter hos Matilda. Vi har precis klippt mitt hår. Ingen synlig skillnad direkt. Snart åker både hon och jag och jobbar. Hon på Coop och jag på Max. Vi har lyckats "tajma" (heter det tima, timea eller tajma?) våra arbetspass så att vi kan vara både före och efter jobbet. Underbart.

SOME OF THEM WERE HERE


Min fina, åh så fina farmor.

Ann och Karin.

Spelade en snutt gura.

Eva.

Spelning på begravningen.

Efter en stunds lära kännande blev det smörgåstårta och sedan nybakad rabarberpaj med vaniljvisp.
 

SOMETHING GREEN AND SOMETHING BEAUTIFUL


Jag idag. Kjol från monki och tröja från sisters.

FUNERAL

Medan mamma och pappa är på min biologiska farfars begravning med den tidigare okända släkten sitter jag här hemma och målar naglarna turkosa för att ge färg till min svarta långklänning. Jag finner inget intresse i att åka dit. Först var ett av kraven på att jag skulle få en systemkamera att jag skulle sjunga med pappa i kyrkan, men han bytta låtval sen, så jag slapp. Däremot kanske det blir lite sång när allihopa om några tiotal minuter kommer hit. Bilder kommer troligtvis i helgen eller senare idag.


SOMMAREN KOM


1. Maskros 2. Pappas nya eldkorg 3. Lyckad bild

Det är sol, varmt, blå himmel, glädje. Jag vill inte att den här dagen ska ta slut. Åh vilken fin dag. Jag har tagit mig tid att köra styrka och cykla idag. Världens finaste cykeldag. Strålande sol, tunna kläder, vindstilla och en ljum fläkt som uppstår av farten. Vill helt enkelt inte att dagen ska ta slut.

BEBIS


Är inte min lilla hund med sina söta grodben fin. Åh du är så fin. Så mycket kärlek.

HE DIDN'T TURN AROUND, BUT SOMEWHERE I DID

Ciao Bellos! Sitter och nördar mig med snake i koordinatsystemet. Mitt nya rekord är 87. Slå det ni. Haha nej det var inte särskilt bra av mig egentligen. Jag förlorade på att ormen inte svängde trots att jag tröck på knappen. För övrigt har jag skickat in min historiauppgift i matte och ska snart lägga ner lite energi på att kort och gott sammanfatta min konfliktanalys som ska redovisas på torsdag. Annars har jag komplettering i matte imorn, vilket jag hade även idag. Denna vecka är så kort och lugn, men med onödigt mycket tester/redovisningar. 

RSS 2.0