IDROTTSDAGENS INNEBÖRD

Skolan startade åtta. Alla elever i klassen hade tilldelats minst ett moment som var med på schemat. De olika momenten var: "Känsla för sfäriska föremål", "Tungan rätt i mun", "Tur i spel", "Sinne för sinne". Själv var jag med och bidrog poäng (även om det inte var särskilt mycket poäng vi drog in) i de två förstskrivna momenten.

"Känsla för sfäriska föremål":
Vi var tio stycken i klasslaget. Vi fick en fotboll som vi först (en i taget) skulle varva en kona med. Efter att alla gjort det så skulle man (fortfarande en i taget) gå framåt och runda konan, samtidigt som man drog bollen mellan benen i varje steg. Sista varvet skulle vi sätta fotbollen mellan knäna och springa (det var mycket lättare att hoppa) fram till konan, få en lapp med en bokstav på av coachen och sedan hoppa/springa tillbaka igen (fortfarande med bollen mellan knäna). Tillslut, när alla tio deltagare kommit i mål skulle man forma ett ord av alla de tio bokstäverna som vi hade fått på våra lappar. Ordet blev "flaggstång".

"Tungan rätt i mun"(som jag för övrigt dumt nog trodde var någon slags "pratlek"):
Tio stycken i laget. Vi skulle först (en i taget) springa en ganska lång sträcka runt några konor - tänk er en stor brännbollsplan. Sedan kom man fram till "skyttegravarna", då man fick två stycken ärtpåsar. Några meter från skyttegraven låg det en rockring. Då gällde det att först, knästående kasta en ärtpåse i rockringen. Den andra ärtpåsen skulle man kasta liggandes (det var typ omöjligt att sätta den). Hur som helst, så många ärtpåsar som man missade (av två alltså), så många straffvarv skulle man köra. Straffvarvet var ett kortare varv i mitten. Själv blev jag tvungen att springa ett straffvarv. När man var klar (antingen från skyttegraven om man satt båda ärtpåsarna, eller från det extra straffvarvet man hade behövt springa) växlade man med sin klasskompis på mållinjen som i sin tur behövde göra samma sak. 


Här har jag målat upp en liten fin bild åt er på hur "Tungan rätt i mun" såg ut.


Kommentarer
Postat av: emmasmith

haha sötnos, här har vi satsat ser jag :D <3

2009-11-10 @ 22:34:45
URL: http://esmith.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0